Overblijven

Alle kinderen van onze school hebben de mogelijkheid over te blijven. Ouders kunnen hun kinderen hiervoor aanmelden met hun eigen ISY-account. Via ISY kunnen ouders een overblijftegoed kopen en betalen met Ideal.
Het overblijfbedrag bedraagt €1,20. Per overboeking komen er €0,50 administratiekosten bij.
Het is daarom verstandig meerdere overblijfbeurten in één keer te kopen.

Voorbeeld 1:
Een ouder koopt 10 overblijfbeurten.
Hij betaalt dan 10 x €1,20= €12,00 + €0,50 administratiekosten = €12,50

Voorbeeld 2:
Een ouder koopt 20 overblijfbeurten.
Hij betaalt dan 20 x €1,20 = €24,00 + €0,50 administratiekosten= €24,50

Voorbeeld 3:
Een ouder koopt maar 1 overblijfbeurt.
Hij betaalt dan €1,20 + €0,50 administratiekosten= €1,70

Ouders die een vergoeding ontvangen van Stichting Leergeld of een andere instantie dienen hun aanvraag voor vergoeding ook via ISY en/of school te regelen.

Voor meer informatie kunt u inloggen op ISY en klikken op “instructievideo’s - overblijven”.

Zijn er vragen over de manier van aanmelden, mogen jullie contact opnemen met ISY en wel onder telefoonnummer 0800 – 566 66 65.

De kinderen die overblijven eten eerst hun meegebrachte boterhammen op. Daarna mogen kunnen zij deelnemen aan een georganiseerde activiteit of vrij spelen. Dit gebeurt met speelmateriaal van school. Wij verzoeken u eigen speelgoed thuis te laten. Ons doel is dat de kinderen kunnen ontspannen, zodat ze daarna weer voldoende concentratie hebben voor de lessen.
Op het schoolplein passen de overblijfouders de regels van “Sociaal Sterke Groep” toe. Dit betekent dat zij conflicten tussen kinderen in een logboekje noteren. Als kinderen 3 keer in het logboekje staan, is sprake van een patroon en volgt een gesprek met de overblijfconflictjuf. Zij maakt de kinderen duidelijk dat zij moeten proberen minder vaak in het boekje te komen. Lukt dit niet, volgt een sanctie (=straf).
Kinderen moeten dan een poosje op de blauwe tegel van het schoolplein staan. Bij de meeste kinderen werkt dit zeer goed. In incidentele gevallen moeten nog aanvullende sancties genomen worden.