Werkgroepen

Werkgroep verkeer

Basisschool de Schakel heeft het Limburgs Verkeersveiligheid Label (LVL). Dit betekent dat wij gericht bezig zijn met handelingsgericht verkeersonderwijs, een veilige schoolomgeving en een veilig school-thuisroute.

Juf Babs zorgt samen met de politie, gemeente, VVN en ROVL voor een betere verkeersveiligheid rondom de basisschool. Om dit te realiseren is een Werkgroep Verkeer opgericht. Deze groep organiseert verschillende acties om de veiligheid voor kinderen te verbeteren en bewustwording te creëren bij kinderen én ouders. Omdat juf Babs een cursus heeft gevolgd, mag zij officieel verkeerscoördinator zijn.

Ook onze leerlingen worden actief betrokken bij de Werkgroep Verkeer. Zes kinderen uit groep 7 en 8 geven voorlichting in alle groepen en helpen mee bij diverse verkeersacties.

Verkeersveiligheid kunnen we alleen in samenwerking met de ouders bereiken. Daarom hebben alle ouders het convenant ‘Veilig halen en brengen’ ondertekend. Hierin wordt verzocht om kinderen met de fiets of te voet naar school te laten komen.

Wil je je kind(eren) toch met de auto afzetten? Dan vragen we je een stukje verderop te parkeren, zodat de verkeersveiligheid bij de poort gewaarborgd blijft. We rekenen op je medewerking!

We willen dat ieder kind met plezier naar school
komt en veel leert. Nieuwsgierig?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details